Ophidian – Between the Candle and the Star

2013

A hardcore jelenkori géniuszának tartott, gyönyörűen komponált szerzeményeivel hírnevet szerzett Ophidian eddigi albumain meglehetősen szűkösen mérte a dallamokat és sokkal inkább a határokat feszegető kísérletezésre koncentrált. Az idén novemberben megjelent duplalemezes Between the Candle and the Star azonban szakít ezzel a hagyománnyal és elsősorban végre azoknak a rajongóknak igyekszik kedvezni, akik jobban szeretik az úgymond könnyebben emészthető oldalát.
Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy új album mentes a szélsőségektől, egyszerűen csak az arányok és az irányvonalak változtak meg. Az elmúlt évek fesztiválslágerei mellett például több múltidéző szám is helyet kapott rajta, amik munkásságának különböző korszakait elevenítik fel, a korai daraboktól kezdve egészen a hardtechnós kitérőkig. Emellett számos remix is színesíti a palettát, egy részét Ophidian készítette másoknak, míg a többit mások neki, a magas színvonalon kidolgozott klasszikusaihoz azonban érdemben hozzányúlni rendkívül nehéz feladat, nem is sikerült maradéktalanul mindenkinek.
Összességében elmondható róla, hogy bár a korábbi lemezeit nem múlja felül, de még így is megérdemli az „év legjobb mainstream hardcore albuma” címet.

Ahogy az összes eddigi albumára, erre is igaz, hogy más, mint a többi, ez most elsősorban a dallamos hardcore szerelmeseinek szól.

4.5/5